Bröllop
Vielse i udlandet!
Vielse i udlandet – sådan gør I
Ifølge internationale bestemmelser skal en vielse følge lovgivningen i det land hvor den forrettes, men det er nemmest hvis I kontakter den danske ambassade eller Den Danske Folkekirke i det pågældende land. Hvis I benytter deres hjælp gælder dansk lovgivning, og det gør alting en hel del nemmere.
Vær opmærksom på at et bryllup i udlandet, der følger det pågældende lands lovgivning, kun er gyldig herhjemme hvis landets lokale myndigheder har autoriseret den person der forretter vielsen.
Der findes en mængde rejsebureauer der har specialiseret sig i bryllupper og vielser, og de har ofte masser af erfaring med bryllupsarrangementer og kan hjælpe jer med alle jeres planer. De har også information om hvilke personer der er godkendt som vielsesforrettere i det land I skal rejse til.
Det kommende brudepar skal i god tid før afrejsen fremskaffe en form for gyldigt personbevis og/eller ægteskabscertifikat, samt sørge for at få disse dokumenter oversat til engelsk hos et oversættelsesbureau der er godkendt af myndighederne. Hvis man har været gift tidligere skal der ligeledes tilføjes et såkaldt ”Decree Absolute” for at bekræfte at man ikke længere er gift. Spørg gerne myndighederne til råds om de forskellige blanketter og regler.
I forbindelse med vielsen udfærdiges et bevis. Dette sker lokalt på det sted I et blevet viet, og dokumentet benyttes af de danske myndigheder for at registrere ægteskabet når brudeparret kommer hjem. Det er også først her at vielsen er gyldig.
Udover de ovennævnte regler for at få godkendt en udenlandsk vielse, så gælder der også forskellige regler i de forskellige lande når udlændinge ønsker at gifte sig. Her får du en liste over nogle eksotiske rejsemål samt hvad der kræves i det respektive land når man som svensker vil gifte sig her. Alle oplysninger kommer fra rejsebureauet ’Tour Pacific’ i Helsingborg, der er et rejsebureau som har specialiseret sig i bryllupsrejser og bryllupsarrangementer i disse lande. Bemærk at priserne er cirkapriser. For danske regler: kontakt de danske myndigheder og brug nedenstående information som vejledning, da de danske og svenske regler ofte er nogensinde ens.
AUSTRALIEN
Præsten i den svenske kirke i Australien har ikke vielsesret (ifølge SKUT), men hvis man gifter borgerligt i Sverige (juridisk bindende) kan man få en ”kirkelig velsignelse” i den svenske kirke i Melbourne. Denne velsignelse udformes som en almindelig vielse. Vielsesbevis skal medbringes. En kirkelig velsignelse koster op til 3000 kr., og der skal bestilles tid i kirken i god tid. Der findes arrangementer i forskellige prisklasser og til enhver smag.
Der udføres også lovlige vielser af lokale vielsesforrettere for udenlandske besøgende, og der udfærdiges vielsesbevis. Vielsen registreres ligeledes hos ”Death, Marriages & Birth Goverment Department” i Australien.
NEW ZEALAND/COOKØERNE
Der kan arrangeres romantiske bryllupper med smukke blomsterkranse på stranden, i haveomgivelser eller i kirken. På Cookøerne behøves 3 arbejdsdage før vielsen, og de samme regler gælder for New Zealand. Der findes arrangementer i forskellige prisklasser og til enhver smag.
TONGA
På nuværende tidspunkt skal mindst den ene af parterne have opholdt sig i landet i min. 6 måneder før en vielse, og det betyder at det praktisk taget er umuligt for turister at gifte sig på Tonga. Turistmyndighederne arbejder dog på at få lempet de stramme regler.
På Atata Island (45 minutter fra hovedøen) kan hotellet ’Royal Sunset Island Resort’ arrangere vielsesceremonier for personer der har giftet sig borgerligt i Sverige før afrejse.
SAMOA (tidligere Vestsamoa)
Samoa er blevet en populær destination for giftelystne par. Når man har bestemt sig for at brylluppet skal foregå på Samoa skal man udfylde en formular som skal indsendes (faxes) mindst 10 dage før ankomst til landet. Brudeparret skal bo på øen i mindst 3 dage før brylluppet, og man kan vælge mellem at blive viet af en præst eller af en borgerlig vielsesforretter. De fleste trosretninger er repræsenteret på Samoa. Katolske vielser kræver som regel en længere forberedelsestid.
TAHITI – Fransk Polynesien
Ifølge lokal lovgivning skal personer der planlægger at gifte sig, opholde sig i landet i min. 30 dage før vielsen. Det gør det næsten umuligt at gifte sig her, både praktisk og økonomisk.
På øen Moorea udføres traditionelle bryllupsceremonier i kulturbyen TIKI VILLAGE. Disse er udelukkende af ceremoniel karakter og er altså ikke bindende rent lovmæssigt. Hvis man gifter sig borgerligt i Sverige før afrejsen kan man gennemføre en vielsesceremoni på Moorea i henhold til de lokale skikke og traditioner. Der findes arrangementer i forskellige prisklasser og til enhver smag.
Kontakt Den Danske Folkekirke for at få mere information om vielse af danske præster i udlandet, og benyt gerne nedenstående links til at indsamle mere information.
LINKTIPS:
Danske Sømands- og Udlandskirker
Hilsen
Rings of Sweden
Det går tyvärr inte längre att kommentera på detta inlägg. Du kan alltid skicka ett mail eller skriva på våra sociala medier. <3